O NAS - TESARSTVU DOVČ

(Krovstvo, kleparstvo, tesarstvo, izdelava nizkoenergijskih hiš s celovitimi rešitvami)

O NAS

Tesarstvo oziroma podjetje Dovč je bilo ustanovljeno v letu 1997. Tesarstvo je primarna dejavnost našega dela saj je bilo nenazadnje tesarstvo najtesnejše povezano z našim znanjem in strastjo že od samega začetka. Danes vam v tesarstvu Dovč omogočamo že celostne rešitve tudi na področju krovstva, kleparstva in tudi pri izdelavi nizkoenergijskih skeletnih hiš od samega pričetka načrtovanja pa vse do zaključka gradnje oziroma delnih vmesnih faz gradnje. Da nam je tovrstno delo pisano na kožo nam povedo stranke same. Vedno z veseljem prisluhnemo in upoštevamo vse želje naših strank, se tem željam z največjo mero približamo in izdelamo izdelke s kvaliteto na katero smo ponosni in, ki zadovoljujejo vse kriterije tako namenu, izgledu, kvaliteti kakor izpolnjevanju upoštevanja želja naših strank, ki so naš prvi cilj v podjetju. Svojim strankam se ravno zato posvečamoo v celoti in zaradi njih ustvarjamo izdelke, ki polepšajo, varujejo, oskrbljujejo in delajo življenje prijetnejše, preprostejše a hkrati udobnejše.

V času od naših začetkov smo se že dodobra uveljavili kot kvaliteten in cenovno ugoden izvajalec na najrazličnejših segmentih tesarstva, krovstva in kleparstva. Osnovna dejavnost podjetja je torej izvedba tesarskih, krovskih in kleparskih del, torej da stranki nudimo možnost izvedbe kot jo naprimer zahteva streha v celoti. Z letom 2010 smo se odločili dejavnost dopolniti z izdelavo skeletnih nizkoenergijskih in pasivnih hiš, saj tovrstna izgradnja sovpada z vsemi našimi deli, ki jih v podjetju omogočamo v celoviti ponudbi od pričetka načrtovanja pa vse do zaključka ali vmesnih faz izgradnje. Če potrebujete naše storitve nas pokličite ali nam pišite. Veseli bomo vaših želja in pričakovanj ter naredili vse, da jih ustvarite. Vabljeni k ogledu naše celotne PONUDBE!

Krovstvo_tesarstvo_kleparstvo

DOVČ TESARSTVO D.O.O
Ulica za travniki 4
1260 Ljubljana-Polje


Tel: +386(0)40 223 915
Telefax: 01/52 97 113
E-mail: dovc@tesarstvo.com


 

ODLIKUJE NAS:

 • Smo hitri in odzivni
 • V dogovorjenih rokih
 • Širokost ponudbe
 • Kvaliteta in ugodnost
 • Upoštevamo vse vaše želje
 • Strokovnost in svetovanje

NAŠE STORITVE:

 • tesarstvo
 • krovstvo
 • kleparstvo
 • skeletne hiše
 • strehe in ostrešja
 • vmesne gradnje
 • adaptacije
 • Celovite rešitve

SODOBNA SKELETNA GRADNJA:

Izgradnjo tovrstne hiše v okviru posodobljenega sistema predalno nosilne konstrukcije, pri čemer se ravnamo po sodobnih nemških standardih smo v zadnjih letih pri Tesarstu Dovč na območju Slovenije  ponovno obudili iz nekoč močno prisotnega sistema gradnje, ki so ga naši dedje zelo dobro poznali. Lesena skeletna gradnja investitorju ponuja zanimivo združitev tradicije s sodobnim dognanji gradbene stroke. Nosilna lesena konstrukcija je zaradi uporabe lesnih zvez, kot so lastovičji repi, zagozde, preplate in čepi, statično neodvisna. Pomeni, da stoji sama, brez konstrukcijskih ali obložnih plošč, kot pri montažni gradnji. Hišo torej nosi skelet, in ne stene. Močni leseni nosilci so povezani z diagonalnimi vezmi. Vertikalne obremenitve se prenašajo po nosilcih in stebrih, medtem ko zunanje in notranje pregradne stene zagotavljajo horizontalno stabilnost hiše, torej poskrbijo za tako imenovano zavetrovanje konstrukcije. Konstrukcijo na notranji in zunanji strani zapremo z različnimi lesenimi ploščami, navadno s ploščami OSB ali lesnimi vlaknenkami, ki hišo dodatno utrdijo in delujejo kot dodatna toplotna izolacija. Votle dele sten pa zapolnimo s toplotnoizolacijskim materialom. Konstrukcije so večinoma izdelane iz pravilno sušenega do ustrezne vlažnosti smrekovega lesa, ki je lahko masiven ali dolžinsko lamelno lepljen. V steni mora les sprejemati in oddajati namreč vlago, kar zagotavlja ugodno bivalno klimo v prostoru, od tega pa je odvisna tudi trajnost skeletne gradnje.

VABLJENI, DA SE SEZNANITE Z NAŠO CELOTNO PONUDBO

arowright